fbpx
Ryhmäkuva

Metsäpolku-paketissa liikunta ja syvällinen keskustelu täydentävät toisiaan

Metsäpolku-pakettien tarkoituksena on lisätä sekä yksilön että työyhteisön hyvinvointia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Metsäpolku-paketeissa on kolme erilaista vaihtoehtoa: Reporankana metsässä, Jykevänä niin kuin metsä ja Luovasti luonnossa.

Paketit on suunniteltu osallistujien kuntotason mukaisesti: Jykevänä niin kuin metsä tarjoaa kunnon treenin, Luovasti luonnossa soveltuu jokaiselle ja Reporankana metsässä on suunnattu peruskuntoisille. Kaikki paketit räätälöidään kuitenkin työyhteisöön sopivaksi.

– Pakettia suunniteltaessa keskustelen tilaajan kanssa, mitä asioita työyhteisö haluaa käsitellä polulla ja suunnittelen harjoitteet sen mukaan. Usein esille nousevat perusasiat, kuten kannustus, kiitos, vuorovaikutustaidot ja erilaisuuden hyväksyminen, Maija-Liisa Halonen kertoo.

Liikkuessa on luontevaa jakaa ajatuksia

Maija-Liisa on valinnut metsäpolulta paikat, joissa pysähdytään tekemään fyysisiä ja henkisiä harjoitteita. Luonto ja liikunta toimivat vertauskuvina yhteiselle keskustelulle.

– Venytellessä keskustelemme samalla henkisestä venymisestä. Mäkeä noustessa kannustamme toisiamme ja puhumme samalla kannustamisesta työyhteisössä. Reisilihastreenin aikana taas mietimme, kestääkö henkinen kantti jatkaa toistot loppuun asti. Työkaverin kannustus auttaa jatkamaan, kuten työelämässäkin.

Fyysisten harjoitteiden lomassa asioista on helppo puhua syyllistämättä. Kun työntekijät istutetaan pöydän ääreen ja aletaan puhua kannustamisesta, moni tuntee tehneensä jotakin väärin ja kokee syyllisyyttä.

– Metsäpolulla asiat eivät henkilöidy, vaan kaikesta keskustellaan yleisellä tasolla. Minun tehtäväni on suunnata keskustelu niin, että se pysyy yhteisissä asioissa, eikä mene henkilökohtaisiin ongelmiin. Tarvittaessa metsäpolulla syntyneitä ajatuksia voidaan purkaa myöhemmin yhteisessä työnohjauksessa tai yksilökeskusteluissa.

Metsässä erilaisuus on helppo hyväksyä

Metsäpolku-paketeissa ryhmän osallistujamäärä on maksimissaan 10 henkeä, sillä jokaisen pitää saada äänensä kuuluviin. Tarvittaessa työyhteisö voidaan jakaa ryhmiin erilaisten tarpeiden tai kuntotason mukaan.

Maija-Liisan mukaan metsä hyvä paikka käsitellä erilaisuutta ja vuorovaikutusta, sillä metsä heijastaa usein pelkoja.

– Metsässä pelot ja erilaisuus tulevat usein esille, sillä joku voi pelätä käärmeitä ja joku ampiaisia. Näiden kautta erilaisuus tulee ilmi ja se on helppo hyväksyä. Kun hyväksyy, että jokainen ajattelee asioista eri tavalla, eikä kukaan ole minua vastaan, elämä työyhteisössä helpottuu.

Liikuntasetelit käyttöön

Metsäpolku-paketti kestää noin kolme tuntia. Matkalla pysähdytään eväsretkelle. Eväät voi ottaa itse mukaan tai tilata ohjaajalta. Pakettiin voi osallistua myös liikunta- ja hyvinvointiseteleillä.

– Järjestämme Metsäpolku-paketteja työyhteisöjen lisäksi yksityishenkilöille, joten TYHY-päivän sijaan työntekijälle voi antaa vaikka lahjakortin Metsäpolku-pakettiin. Tämä on hyvä keino kannustaa työntekijää liikkumaan, sillä tutustumme samalla uusiin reitteihin metsässä.

Metsäpolku-pakettien hinnat:

  • Retken hinta max 10 hengen ryhmille alk. 1200 € + alv 24 %

Lue lisätietoja ja tutustu erilaisiin Metsäpolku-paketteihin.

Lue asiakaskokemus Metsäpolku-paketeista.