fbpx
Päivi Aila

Metsäpolku-paketti opetti rentoutumaan ja antoi sysäyksen metsässä liikkumiseen

Metsäpolku-paketeista on saatu hyviä tuloksia: osallistujat ovat olleet tyytyväisiä niin retkellä tehtäviin harjoitteisiin, aistien herättämiseen kuin turvalliseen tunnelmaankin.

Metsäpolku-pakettiin osallistunut Päivi Aila kertoo, että retki oli hänelle elämys.

– Metsäpolku-paketti ja hetkeen heittäytyminen toi elämääni jotakin aivan uutta. Erityisesti mieleeni jäi se, miten pystyn aistieni avulla rentoutumaan metsässä. Oppimani hengitysharjoitukset ovat tuoneet helpotusta stressitilanteisiin.

Reitti ja harjoitukset hyvin suunniteltu

Päivi kertoo huomanneensa heti retken alkaessa, että polulla tehtävät asiat on mietitty loppuun asti. Reitti kulki vaihtelevassa maastossa ja pysähtymispaikat sopivat kuhunkin harjoitukseen. Hiljaisuuden laakso -harjoitteessa hiljennyttiin kävelemään ja havainnoimaan ympärillä olevia asioita, kun taas Maija-Liisan herätteleviä kysymyksiä pohdittiin kannolla istuskellen.

– Kokemus oli aivan erilainen kuin se, että olisin kävellyt metsässä yksin tai ulkoiluttanut koiraa. Polulla syntyi turvallinen olo, ja sain jakaa kokemukseni muiden kanssa.

Metsäpolulla ei tarvitse suorittaa

Päivin mukaan Metsäpolku-pakettien harjoitteet olivat sopivan yllätyksellisiä. Harjoitteet sopivat toisiinsa, mutta eivät olleet liian samanlaisia. Toisaalta oli rauhoittavaa antaa ohjat ammattilaiselle.

– Oli ihanaa, kun metsäpolulla ei tarvinnut olla tavoitteellinen tai kilpailla, vaan sain olla levollisesti. Vieraassa metsässä liikkumistakaan ei tarvinnut pelätä, kun mukana oli kokenut ohjaaja.

Päivi kertoo saaneensa kokemuksesta sysäyksen liikkua ja touhuta metsässä.

– Metsäpolku-paketin jälkeen olen liikkunut enemmän metsässä kuin aikaisemmin. Olen myös ajatellut, että aloitan syksyllä marjastuksen ja opettelen sienestämään.

Työroolit unohtuvat metsässä

Metsä on sopiva ympäristö myös työyhteisön virkistäytymiseen. Päivi uskoo, että metsässä työkavereista voi tulla esiin uusia puolia, kun työroolit jäävät taakse. Polulla on helppo keskustella asioista, joista ei muuten tulisi puhuneeksi.

– Me ihmiset kaipaamme yhteisöllisiä elämyksiä. Tällaiset tilaisuudet todella lähentävät ja tuovat uusia näkökulmia. Olen jälkikäteen monta kertaa miettinyt, että olipa hieno kokemus.

Lue lisää paketeista ja niiden sisällöstä.

Päivi Aila