fbpx

Palvelut Fixhalonen Seinäjoki

FYSIOTERAPIA ja HIERONTA

Fysioterapia on toimintakyvyn kehittämistä, ylläpitämistä ja palauttamista. Hieronta rentouttaa ja palauttaa.

Fysioterapiassa asiakas on kokonaisvaltaisesti hoidossa.
Fysioterapia sisältää tutkimuksen, esikäsittelyn ja ohjauksen.

Asiakkaat voivat tulla lääkärin lähetteellä ja silloin saa Kela-korvauksen n. 8€/hoitokerta.
Asiakas voi hakeutua myös hoitoon itseohjautuvana ilman lääkärin lähetettä.

OSTEOPATIA Fixhalonen Seinäjoki JUKKA 050-3013566

Mitä on ortopedinen osteopatia?

Ortopedinen osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja häiriötilojen hoitoa. Osteopaatti on nimikesuojattu Valviran hyväksymä ja valvoma terveydenhuollon ammattilainen. Osteopaatin koulutus antaa valmiudet satojen kliinisten testien suorittamiseen vaivojen syiden selvittämiseen. Osteopaatti käyttää nivelen toimintahäiriöitä ja virheasentoja korjatessaan manipulaatio- ja mobilisaatiohoitoja. Myös tarkka tekninen hieronta täsmäkohteeseen, erilaiset liikehoidot ja ohjeet kotiharjoitteisiin ovat tarvittaessa saatavilla.

Tarkalla tutkimisella ja haastattelulla osteopaatti sulkee pois sellaisia riskitekijöitä, jotka ovat esteenä hoidolle. Tarvittaessa osteopaatti ohjaa asiakkaansa jatkotutkimuksiin erikoislääkäreille.

 

Manipulaatiohoito

Niveltä ympäröivät rakenteet (jänteet, nivelsiteet) kiristetään kierroin ja taivutuksin, minkä jälkeen niveleen kohdistetaan lyhyt nopea liikeimpulssi. Liikeimpulssi ohjaa nivelpintoja erilleen toisistaan nivelen pysyessä normaalissa fysiologisessa liikelaajuudessa. Tämä aiheuttaa joskus naksahtavan äänen.

Mobilisaatiohoito

Pyritään palauttamaan nivelen aineenvaihdunta toistuvien liikesarjojen ja erilaisten vipuvarsien avulla, jolloin nivelen normaalit liikelaajuudet palautuvat ja ympärillä olevat lihaskudokset rentoutuvat. Hyvänä apuna alaselän mobilisaatiolle voidaan käyttää manuthera-hoitopöytää.

Vastaanotolle on hyvä ottaa mukaan mahdolliset lääkärinlausunnot, röntgenkuvat, magneettikuvat yms. dokumentit.

 

Osteopatia auttaa:

 • Selkäkivut: fasettilukko, iskias, noidannuoli (lumbago) sekä raskauden aikaiset/synnytyksen jälkeiset selän ja lantion alueen kiputilat.
  • Niska-, hartia- ja päänsäryt. Migreeni, huimaus.
  • Erilaiset nivelongelmat: nilkka-, polvi-, lonkka-,olkapää-, kyynärpää- ja ranneongelmat
  • Jalkaterän, kantapään ja jalanpohjan ongelmat
  • Käsien ja jalkojen kipu- ja puutumisoireet
  • Välilevyongelmat
  • Lihaskireydet ja triggervaivat
  • Urheiluvammat

AKUPUNKTIO Fixhalonen Seinäjoki

Maijaliisa Halonen, akupuntuuri

Maijaliisalla jo 20 vuoden kokemus akupunktiosta!

Kivut pois akupunktiolla? Rentoutumisen taito takaisin?

Akupunktio on vanha hoitomuoto. Aikoinaan intiaanit hoitivat vaivoja ns. moksauksella, jossa
terävä puutikku kuumennettiin tulessa ja tehtiin iholle rakkula. Näin keho alkoi hoitaa kohtaa tehokkaasti ja usein poistui myös muu vaiva.

Länsimainen akupunktio on turvallista ja neulat ovat kertakäyttöisiä. Virallinen koulutus kestää kaksi vuotta ja olemme Valviran alaisia toimijoita. Akupunktio
perustuu tarkkaan tutkimiseen ja havainnointiin. Akupunktio on ihmisen oman vastustuskykyä parantava hoito. Akupunktio annetaan neuloilla. Neulojen pistäminen tuntuu iholla kuin hyönteisen pisto ja useimmiten vähemmän.

Akupunktio herättää kehosi hoitamaan sinua. Kipu, särky, ylijännitys jne vievät kehon vieraaseen tilaan, missä keho ei pysty toimimaan normaalisti.
Kun laitan akuneulan esim. säären akupisteeseen, niin viesti menee keskushermostoon ja siellä terveyspoliisit havaitsevat vieraan esineen kehossa ja alkavat hoitaa väylää kuntoon.

Akupunktiota käytetään: migreeni, stressi, rentoutuminen, kivut, säryt jne. Esim. migreeni, nivelkivut ja nivelrikot, tenniskyynärpää, lihasjumit, fibromyalgia-kivut,
selkäkivut, kaikki kiputilat ja säryt. Akupunktio on kokonaisvaltainen hoito ja siten vaikuttaa samanaikaisesti moneen asiaan
kehossasi.

Onnistunut akupunktiohoito vaatii myös sinun aktiivisuuttasi ja siten saat myös ohjeet itsehoitoon.

LYMFATERAPIA Lymfaterapeutti Maijaliisa Halonen

Cryonic-huippukylmähoito turvotusten apuna lymfaterapiassa.

Lymfahoito tehdään käsin manuaalisesti.

Lymfaterapialla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia. Lymfaterapia edistää imunesteen virtausta ja elvyttää imusuonten toimintaa. Manuaalinen lymfaterapia on kevyttä ja pumppaavaa käsin tehtyä käsittelyä.

Lymfaterapiaan kuuluu:

 1. Tutkiminen ja hoidon suunnittelu
 2. Lymfaterapia manuaalisesti
 3. Harjoitteluohjeet
 4. Ruokavalion parantaminen

Lymfaterapia nopeuttaa leikkauksesta paranemista ja sen voimme yhdistää Cryonic-huippukylmähoitoon. Lymfaterapia rentouttaa ja sopii siten migreeniin, unettomuuteen, fibromyalgiaan ja reumaan hyvin.

Lymfaterapiaa käytetään syöpäleikkauksen jälkeen, laskimovajaatoimintaan, säärihaavoihin,
raskausturvotukseen, stressiin ja rentoutumiseen.

Lymfaterapia on tehokas myös kasvojen alueen kirurgisten toimenpiteiden jälkihoitona.

Maijaliisa 0503004374