fbpx

Osteopatia Fixhalonen Seinäjoki

Ortopedinen osteopatia on hyvä keino päästä kivuista eroon. Se tarkoittaa nikamien, nivelten ja koko kehon käsittelyä siten, että liikeradat ja lihastasapaino saadaan jälleen normaaleiksi.

Ihminen tuntee kipua mm. siksi, että kehon liikeradat ovat rajoittuneet. Tällöin nikamissa ja nivelissä saattaa olla lukkoja, jotka vetävät myös lihakset jumiin. Ortopedistä osteopatiaa käytetäänkin nivelten toimintahäiriöiden ja virheasentojen korjaamisessa. Osteopaatti tutkii, testaa ja avaa mahdolliset lukot mobilisaatio- ja manipulaatiomenetelmillä, jolloin nivelestä kuuluu pieni naksahdus, kun lukkotila avautuu.

Miten osteopatti Jukka Halonen toimii?

Ensimmäisen käynnin alussa tehdään huolellinen alkukartoitus ja tutkimus. Osteopaatti kyselee tarkentavia kysymyksiä ja sulkee pois mahdollisia muita kivunaiheuttajia. Sen jälkeen osteopaatti tarkastaa ryhdin, nivelten liikeradat ja liikkuvuuden ja lihastasapainon. Osteopaatti tutkii neurologisilla testeillä mahdolliset hermosäteilyoireet. Tavallisesti osteopaatti tutkii koko kehon, sillä syy voi olla eri paikassa kuin missä kipu tuntuu.

Osteopaatti kertoo asiakkaalle joka vaiheessa, mitä on tekemässä ja mistä mikäkin kiputila johtuu. Lopuksi asiakas saa venyttely- ja jumppaohjeita. Tarkoituksena on, että asiakas tekee myös liikerataa ylläpitävät liikkeet itsehoitona, näin ne ehkäisevät lukkojen syntymistä.

Jos sinusta on otettu röntgen- tai magneettikuvia, voit ottaa ne mukaan käynnille. Pukeuduthan rentoon vaatetukseen.

Manipulaatiohoito

Niveltä ympäröivät rakenteet (jänteet, nivelsiteet) kiristetään kierroin ja taivutuksin, minkä jälkeen niveleen kohdistetaan lyhyt nopea liikeimpulssi. Liikeimpulssi ohjaa nivelpintoja erilleen toisistaan nivelen pysyessä normaalissa fysiologisessa liikelaajuudessa. Tämä aiheuttaa joskus naksahtavan äänen.

Mobilisaatiohoito

Mobilisaatiolla pyritään palauttamaan nivelen aineenvaihdunta toistuvien liikesarjojen ja erilaisten vipuvarsien avulla, jolloin nivelen normaalit liikelaajuudet palautuvat ja ympärillä olevat lihaskudokset rentoutuvat.

Menetelmää saavat käyttää vain koulutetut osteopaatit, sillä tämä menetelmä vaatii vankkaa ammattitaitoa, anatomian ja fysiologian tuntemusta.

Ortopedinen osteopatia auttaa mm. seuraaviin vaivoihin:

 • Selkäkivut: fasettilukko, iskias, noidannuoli (lumbago) sekä raskauden aikaiset/synnytyksen jälkeiset selän ja lantion alueen kiputilat
 • Niska-, hartia- ja päänsäryt
 • migreeni, huimaus
 • Erilaiset nivelongelmat: nilkka-, polvi-, lonkka-, olkapää-, kyynärpää- ja ranneongelmat
 • Jalkaterän, kantapään ja jalanpohjan ongelmat
 • Käsien ja jalkojen kipu- ja puutumisoireet
 • Välilevyongelmat
 • Lihaskireydet ja trigger-vaivat
 • Urheiluvammat

Hinta

Ortopedinen osteopatia 65 €/h. Sisältää alkututkimuksen, hoidot ja itsehoito-ohjeet.

Asiakkaalla on mahdollisuus saada osteopatiakäynnistä Kela-korvaus.

3 kerran paketti

Sisältöesimerkki:

 • alkututkimus ja käsittely
 • käsittely
 • käsittely, loppututkimus.

Paketti räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan.

180 €/ 3 kertaa (norm. 195 €)

Vuosifiksaus Fixhalonen Seinäjoki

Täytätkö lähiaikoina pyöreitä tai välivuosia tai onko läheiselläsi pian syntymäpäivä? Anna lahjaksi 40-vuotis-, 50-vuotis- tai 60-vuotistarkastus!

Vuosien saatossa ihmisen ryhti, lihastasapaino ja liikeradat heikkenevät, jolloin liikunnan ilo laimenee. Ortopedinen osteopaatti Jukka palauttaa liikunnan ilon avaamalla lukot ja tekee liikkumisesta kivuttomampaa. Katsastus sisältää perusteellisen alkukartoituksen, jonka aikana tutkitaan kehon ongelmakohdat. Sen jälkeen valitaan käsittelyt yksilöllisesti ja Itsehoito-ohjeet mukaan.

Vuositarkastus sisältää:

 • Alkututkimus: haastattelu, liikelaajuudet, kireydet, kiputilat
 • Hoito löydösten mukaan: hieronta, manipulaatio, mobilisaatio
 • itsehoito-ohjaus
 • lopputilanteen kartoitus.

Kolmen kerran paketti 300 €.

Jokaisen kerran kesto 1,5h.

Kuka saa tehdä ortopedistä osteopatiaa?

FixHalosella Seinäjoella osteopatiaa tekee Jukka Halonen, joka on käynyt neljä vuotta kestävän ortopedisen osteopaatin tutkinnon. Osteopaatti on nimikesuojattu Valviran hyväksymä ja valvoma terveydenhuollon ammattilainen. Osteopaatin koulutus antaa valmiudet kliinisten testien suorittamiseen vaivojen syiden selvittämiseen.

Jukka on tehnyt hyvinvointipalveluja yli 30 vuotta ja hänellä on pitkä kokemus erilaisista toiminnallisista vaivoista. Hän on valmistunut osteopaatiksi vuonna 2009.

 

Käyntikerta koostuu seuraavista osa-alueista:

 1. Alkututkimus: vaivan syyn ja alkuperän selvittäminen.
 2. Liikeratojen ja lihastasapainon sekä mahdollisten neurologisten oireiden tutkiminen.
 3. Mobilisointi ja hieronta.
 4. manipulaatio, lukkojen avaaminen.
 5. Lopputuloksen tarkastelu, tutkitaan tilanne verrattuna alkutilanteeseen.
 6. Jumppa- ja venyttelyohjeet.